20 Haziran 2012 Çarşamba

EN MASUM MEYVELER (EN DÜŞÜK KALORİLİ MEYVELER)



Güneşin kendisini daha çok göstermeye başladığı ilkbahar ve yaz mevsiminde içleri bol sulu meyveler de mutfaklarda yerlerini almaya başladı. Kadınların günde 3 porsiyon, erkeklerin ise 4 porsiyon meyve tüketmelerinde hiçbir sakınca yok. Vitamin, mineral ve posa açısından son derece zengin olan meyveleri enerji içeriklerine göre sıralayacak olursak en masum meyveler karşımıza şu sıra ile çıkıyor;


·         Çilek  (100g 37kkal)
Kocaman çilek kasesinin yanında gelen kocaman pudra şekeri size yabancı gelmemiş olmalı. Maalesef şekeri seven bir toplumuz. Kalorisi bu kadar düşük olan çileği şekerden ayırırsak çok masum bir meyve tabağı yemiş oluyoruz. 
·         Böğürtlen (100g 58kkal)
Müthiş rengi ile antioksidan içeriğinin yüksekliği ile benim en favori meyvelerimden birisi: böğürtlen. Bulursanız kaçırmadan yiyin derim.
·         Taze kayısı (100g 51 kkal)
Diyet yapanların bolca haşır neşir olduğu güzel mi güzel bir meyve daha:kayısı. Tazesi varken kurusu yenilmesin diyorum. Yazın mutfağınızdan eksik olmasın. Porsiyonunun sayısı 4 adet olan kayısı, kabızlık çekenlerin de şifası.
·         Kiraz (100g 70kkal)
Damar kalitenizi korumak istiyorsanız, hele bir de biraz ödeminiz varsa, üstüne bir de kanınızın biraz sulanmaya ihtiyacı varsa işte kiraz karşınızda. 1 çorba kasesi tam 1 porsiyon yapıyor.
·         Şeftali  ( 100g 38kkal)
Ben tüylüsünü sevmiyorum diyorsanız, nektarinler yani tüysüz şeftaliler yaz boyunca manavlarda. 1 porsiyonu 1 adet şeftali.
·         Karpuz (100g 26 kkal )
Bana göre yazın sultanı olan karpuz maalesef hak ettiği değeri görmüyor. Yanlış görmediniz! Karpuz diyetin yasaklısı değil. Aksine miktarına dikkat ederseniz en masum meyvelerden biri. 1 porsiyon için ise 250g karpuz kesmeniz gerekiyor.

Afiyet OlsunJ

Hiç yorum yok: