21 Haziran 2012 Perşembe

HİPOTROİDİNİZ VARSA ÖDEMİNİZ VARDIR!




Boynumuzun önünde bulunan troid bezinin az çalışması hipotroidi olarak tanımlanır. Genelde ailesel geçişi oldukça yoğun olan bir rahatsızlıktır. Eğer ailenizde özellikle anne, teyze, anneanne veya babanızda bir troid problemi varsa erken dönemden itibaren düzenli kontrolünün yaptırılması önerimdir. 

Bunun dışında sıklıkla karşılaşılan bir diğer durum ise doğum sonrasında gerçekleşen hipotroididir.
Yani gebeliğinizin öncesinde bir troid rahatsızlığınız olmamasına rağmen gebelik sonunda hipotroidi çıkma riskiniz yüksektir. Dolayısı ile bir türlü veremediğiniz doğum kilolarınız var ise troid hormonlarınızı gözden geçirmenizde fayda vardır.


 Eğer kanınızda troid bezini etkileyen hormon olan “TSH” değeriniz yüksek seyrediyorsa bolca ödem biriktiren bir vücudunuz vardır. Yani evet siz su içseniz bile ağırlığınız ödem yüzünden artıyordur. Böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız telaşlanmanıza gerek yok. Çünkü hipotroidi çözümü son derece basit olan bir rahatsızlıktır. Endokrin doktorunuzun belirlediği dozda alınan düzenli ilaç takviyesi 1 ay gibi bir zamanda hormon seviyenizin normale çekilmesini sağlayacaktır. Bu dönemde bir diyetisyenden alacağınız yardım ile de su içsem yarıyor cümlesi sizin için mazi olacaktır.

Hiç yorum yok: