20 Haziran 2012 Çarşamba

KANSIZKEN ZAYIFLAMAK ZOR!



Türkiye’nin yarısı kansızlık çekiyor dersek aslında yanılmış olmayız.
 Özellikle reglileri uzun süren kadınlar, kırmızı et ile arası iyi olmayanlar, çok çay içenler, emziren kadınlar ve ailesel kansızlık öyküsü olanlar demir yetersizliği açısından riskli gruplarımızdır.
Kanımızdaki demir miktarının düşük olması ise zayıflamaya bir engel. Kansızlık metabolizmayı yavaşlatan bir durumdur. Dolayısı ile demir yetersizliğiniz varsa ve kilo vermek istiyorsanız ilk yapmanız gereken kansızlığınızı tedavi ettirmek olmalıdır. Aksi taktirde uzayan zayıflama programları canınızı sıkabilir.

Çoğu kişi kansızlığı için verilen demir hapları iştah açıyor diye kullanmaktan vazgeçebiliyor. İşte kansızlık tedavisinde yapılan en büyük hata budur. 
Kilo almamak için bırakılan haplar aslında sizin daha çok kilo alma sebebiniz olabiliyor. Metabolizmamızın çalışabilmesi için dokularımıza oksijen gitmesi gerekiyor. Soluduğumuz havadaki oksijeni dokulara taşımak için ise demire ihtiyacımız var. Dolayısı ile demir eksikliğinde dokular yeterince oksijenlenemiyor ve dolayısı ile metabolizma hızımız yavaşlıyor.
Önemli derecedeki demir yetersizliklerinde besinler tek başına yetersiz kalıyor. Dolayısı ile demir haplarını kullanmak gerekiyor. +2 değerlikli demir suplemanları kullanılabilecek en iyi suplemanlardır.

Demir tedavisinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken noktalar ise şu şekilde sıralayabiliriz;

·         Haftada 3-4 porsiyon kırmızı et tüketin.
·         Kırmızı et tükettiğiniz öğünlerde yoğurt veya peynir yemeyin.
·         Kırmızı et yediğiniz öğünlerde mutlaka bol limonlu salata veya taze sıkılmış 1 bardak meyve suyu için.
·         Her sabah mutlaka 1 adet yumurta tüketin.
·         Şeker probleminiz yoksa aç karnına günde 1 defa 1 tatlı kaşığı pekmez tüketin.
·         Çay veya kahvenizi yemekten en erken yarım saat sonra için.
·         Çok demli çay içmeyin. Mümkünse çayınıza limon damlatın.
·         Gün içinde 500ml’den fazla süt içmeyin.



Hiç yorum yok: