26 Eylül 2012 Çarşamba

MEYVELERİN 1'ER PORSİYONLARI


 Dünya sağlık örgütü ve diyabet derneğinin isteği günde 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketmemiz. 1 tabak dolusu sebze yemeğini yedikten sonra geriye 4 porsiyon meyve hakkımız kalıyor. işte size meyvelerin 1'er porsiyonlarının pratik olarak miktarları.




Ahududu
20 adet

Ananas
Bir dilim( 110g)

Armut
1 küçük boy

Ayva
Yarım küçük boy

Böğürtlen
20 adet

Çilek
10 orta boy

Dut
10 iri boy

Elma
1 küçük boy

Kırmızı erik
5 orta boy
Mürdüm eriği
3 orta boy
Greyfurt
Yarım orta boy
İncir
1 küçük boy
Karpuz
1 ince dilim (250g)
Kavun
1 ince dilim (200g)
Kayısı
4 orta boy
Kiraz
15 adet
Kivi
1 orta boy
Mandalina
1 büyük boy
Muz
1 küçük boy
Nar
Yarım küçük boy
Portakal
1 orta boy
Şeftali
1 orta boy
Üzüm
1 küçük salkım
Vişne
20 adet
Yeni dünya
6 adet
Yeşil erik
10 adet
Hurma( kuru )
5 adet
Kuru erik
5 adet
Kuru incir
1 adet
Kuru kayısı
4 adet
Kuru üzüm
1 yemek kaşığı

Hiç yorum yok: