10 Ekim 2012 Çarşamba

BAZI MEYVELER MUMLANIYOR




Pazarcılık yapan dünya tatlısı bir danışanım var. Ben de diyetisyen olarak meyve sebzenin içinde olan birisini bulmuşken hemen sorularımı sormak istedim.

 Pazarlarda ve manavlarda parıl parıl parlayan elmalara, armutlara ve diğer meyvelerin kabuklarına acaba bir şeyler sürülüyor mu? Parlayıp hem görsel hem de lezzet açısından bir şölen ortamı oluştursun diye. 

Tabi sorum karşısında biraz şaşırdı ama samimiyetimi anlayınca canı gönülden cevabını verdi.  Evet özellikle bazı meyvelere hem daha çabuk olgunlaşsın, hem de daha güzel görünsün diye mumlama işlemi yapılıyormuş.  Bu meyveleri özellikle;

Deveci armudu
Mandalina
Portakal
Muz olarak söyledi. 

Aslında mandalina, portakal ve muz gibi kalın kabuklu meyvelerde sorun yok. Çünkü tüketirken zaten kabuklarını soyuyoruz. Ancak deveci armudu için dikkat! İstediğiniz kadar güzelce yıkayın üzerinde kalıntı kalıyor. Yani deveci armudu yiyecekseniz kabuğunu soymakta fayda var. 

Diğer meyveleri de, elma, armut, şeftali, erik gibi, eğer kabukları ile yiyeceksek iyice gıcırdatarak yıkamak gerekiyor.

Hiç yorum yok: