18 Ekim 2012 Perşembe

ÇOCUKLAR DA DİYETİSYENE GİDER!







Bilirsiniz bu memlekette herkes bir başkasının işine burnunu sokmaya bayılır. Mesleğimizin popüler olmasından dolayı doktoru, hemşiresi, yazarı, psikoloğu, mankeni, şarkıcısı kısacası elma ile yeşil çayı öğrenmiş herkes başımıza diyetiysen kesilir. Asıl bu işin okulunu okumuş, 4 yıllık eğitimini almış, yıllarca bu mesleği tecrübe etmiş asıl diyetisyenleri ise yok saymaya kalkarlar hatta işin dozunu abartıp hakaret etmeye ve “ Diyetisyene gitmeyin”, “ çocuklarınızı diyetisyene götürmeyin” diyecek kadar seviyesizleşebilirler. 

Her işin başı cahillik. Ben bir diyetisyen olarak iyi niyetli düşünmek istiyorum ve son zamanlarda yapılan bu söylemleri cahillik olarak nitelendiriyorum. 

Beslenme ve diyet uzmanları sadece “insanları zayıflatan” kişiler değildir. 4 yıllık lisans eğitimi sırasında yenidoğanından, çocuğuna, yaşlısından, hastasına kadar bütün grupların beslenme düzeninin nasıl olmasının gerektiğini akademik olarak öğrenmiş, hatta büyük şehirlerin çok nüfuslu özel ve devlet hastanelerinde tam 1 yıl sahada pratik yaparak mezun olmuş kişilerdir.  Diyetisyenler, bir çocuk kilo alıyorsa altında yatan nedenlerin neler olabileceğini tahmin edebilecek ve hekim yardımı ile birlikte çocuğun beslenme tedavisini uygulayabilecek yetiye sahip kişilerdir.
Çocukluk çağındaki şişmanlığa müdahale edilmezse ileride ne gibi problemler yarattığı diyetisyenler tarafından detaylıca bilindiğinden dolayı bizim önerimiz kilo sorunu yaşayan çocukların alanında uzman bir diyetisyen ve doktor tarafından takibinin yapılmasıdır. 

Dolayısı ile herhangi bir konuda yetersiz bilgisi bulunan kişilerin “çocuklarınızı diyetisyene götürmeyin” gibi bir cümleyi sarf etmesini biraz öncede dediğim gibi o kişinin cahilliğine veriyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çocukların diyetisyene gitmesi kadar doğal bir şey yok.
Çünkü diyetisyenler sağlıklı beslenmeyi çocuklara öğreterek ,ileride oluşacak sağlık risklerinide önlemiş olmaktadırlar.
Aynı zamanda anne babada sağlıklı beslenme konusunda bilgi sahibi olmaktadır.