9 Ekim 2012 Salı

EN MASUM ARA ÖĞÜNLER






Diyet listelerinin can damarları olan ara öğünler, hem iştah kontrolünü sağlamak hem de metabolizmayı hızlandırmak için oldukça önemli. Ancak tercih edilen ara öğünün doğru besin olması daha da önemli.  Kan şekerini hızlı yükselten ara öğünler bizi tok tutmaktan ziyade daha da acıktırabilirler. Dolayısı ile ara öğün tercihi yaparken kan şekerini hızlı yükseltmeyen ve mide de daha uzun süre kalabilen besinleri tercih etmek gerekiyor.

EN DOĞRU ARA ÖĞÜN SEÇENEKLERİNİ ŞÖYLE SIRALAYALIM
·         Badem, fındık, ceviz, fıstık gibi kuru yemişler
·         Az yağlı süt
·         Ev yapımı meyveli yoğurtlar
·          1 kupa kadar ayran
·         Mevsim meyveleri(kabukları ile birlikte tüketilmeli)
·         Kuru kayısı, kuru erik gibi kurutulmuş meyveler
·         Esmer unla yapılmış şekersiz veya az şekerli bisküviler
·         Esmer unla yapılmış az tuzlu krakerler
·         Salatalık, marul, havuç gibi sebzeler 
       Probiyotikli yoğurtlar
       az yağlı peynir ile yapılmış tost veya sandviçler

Ayrıca ara öğünleri kaç saatte bir yapmamız gerektiği, hangi saatler arasında yemek yememiz gerektiği son derece önemlidir.
İki öğün arasında minimum 2 saatlik zaman farkı bulunmalıdır. 2 saatten daha erken ara veya ana öğün yapılmamalıdır.
Gece uyumadan en erken 2 saat önce de yemek içmek kesilmelidir.  Bu sindirim sistemi sağlığı için gereklidir.

Hiç yorum yok: