10 Ocak 2013 Perşembe

ADET DÜZENSİZLİĞİ KİLO SEBEBİ






Kilo sorunu yaşayan çoğu bayanın aynı anda regli düzensizliği de yaşadığını duymuşsunuzdur. Aslında bu durum pek tesadüf değil. Kadın vücudunun tıkır tıkır işlemesi, metabolizmanın yeterli çalışabilmesi için reglilerin düzenli olması şart. Eğer düzensizlik varsa peşi sıra yaşanan kilo sorunları da maalesef beklenen bir sorun oluyor. Gelen kilolara müdahale etmemek ise işin işinden çıkılmaz bir hal alıyor. 

İŞE NEREDEN BAŞLAMAK GEREKİR?

Eğer regli düzensizliğiniz var ise ilk önce güvenilir bir kadın doğum uzmanı ile görüşmelisiniz. Muayeneniz yapılmalı, tahlilleriniz taranmalı. Uygun görülür ise ilaç tedavisine başlanmalıdır. Ardından hiç vakit kaybetmeden kilo yönetimi konusunda uzman bir diyetisyen ile görüşmelisiniz. Kilo verimini engelleyen hormonal engellerin olup olmadığı araştırıldıktan sonra ise diyet yolculuğunuza başlamalısınız. 

REGLİLERİNİZİN DÜZENLİ OLMASI İÇİN;

Bir önceki regli tarihinizden sonra 26 ila 32 gün sonrasında regli oluyorsanız, gereğinden fazla ağrı, kanama veya anormal belirtiler gözlemiyorsanız reglileriniz düzenli demektir. Menstüral dönemin birbirini peşi sıra takip etmesi gerekir. İki, üç ayda 1 regli olmak veya bir olup bir olmamak düzensizlik belirtisidir. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında bir kadın doğum uzmanı ile görüşülmelidir

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok: