5 Haziran 2013 Çarşamba

KARPUZ PEYNİR EKMEK




Yazın vazgeçilmez üçlüsü: karpuz,peynir,ekmek. 



 Çoğu kişi eğer diyet yapıyorsa bu üçlemeden korkar. Ancak diyetisyen olarak benim yaz diyetlerinde bolca yazdığım bir öğündür bu.  Sulu ve şekerli olan karpuz hem ferahlık sağlıyor hem de tatlı isteğimizi bastırıyor. Ayrıca potasyum açısından da zengin bir meyve olduğu için yazın sıcak ile oluşan ödem şikayetimizi azaltmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan içeriğe sahip. Karpuzun yanına seçeceğiniz ekmek eğer tam buğday veya çok tahıllı bir ekmek ise öğünün posa içeriğini de son derece artırıyorsunuz.. Tabi bir de olmazsa olmazımız beyaz peynir.  Bir beslenme uzmanına gittiğiniz zaman diyetinizde bolca süt,yoğurt gibi kalsiyum ve protein kaynaklarının yer aldığını görürsünüz. Diyette hem metabolizmayı hızlandırıcı etkisinin olması hem de tok tutucu olmasından dolayı bu ürünleri bolca yazarız.

 Karpuz ve ekmek her ikisi de karbonhidrat grubudur. Şeker dengesini koruyabilmesi için karpuzun yanına peynirin konulması ekstra önem arz ediyor. Karpuzun şeker içeriği yüksek olduğu için  özellikle şeker sorunu veya insülin direnci olan kişilerde miktarına mutlaka dikkat edilerek tüketilmesi gerekiyor. 

Karpuzu ve ekmeği yiyorsanız yanına bir dilim az yağlı olan ve çok tuzlu olmayan bir peyniri de iliştirmeyi ihmal etmeyin.  

Güneşli ve neşeli bir yaz geçirmenizi dilerim.

Hiç yorum yok: