18 Şubat 2014 Salı

DİYETE KAHVE MOLASI








İnternet üzerinde zayıflama diyeti hakkında kısa bir tur yapıldığında çoğu diyet programında kahvenin yasaklandığını görürsünüz. Ödem yaptığı,  zayıflamayı engellediği, iştahı açtığı ve yağ yakımını azalttığı yönünde doğru olmayan bilgilerle karşılaşırsınız. En başta belirteyim:

 BEN DİYETLERİMDE KAHVEYİ YASAKLAMIYORUM!

Çünkü;

·         Sanıldığı gibi kahve ödem yapmaz. Aksine yeterince su tüketildiği zaman idrar sökücü özelliği vardır. Her gün 1 fincan kahve, buna ek olarak da 2 litre su tüketilmesi ödem sıkıntısı yaratmaz.
·         Kahve kabız yapmaz. Sadece gereğinden fazla kahve tüketilmesi, bunun yanı sıra bolca koyu demli çay içilmesi ve çok az su alınması kabızlık yapabilir.
·         Kahve yağlandırmaz. Aksine belli doz kafein metabolizma hızlandırıcıdır. Diyet programlarında belli doz kafein alınması(günde 1 fincan kahve gibi) yağ erimesinde faydalı olabilmektedir.
·         Kahve selülit yapmaz. Selülit dolaşım probleminden kaynaklanan yağlı görünümdür. Eğer genetik yapınızda uygunsa; fazla uzun süre oturmak, hareketsiz kalmak, çok sıkı tayt gibi kıyafetler giymek selülit yapar. Her gün 1 fincan kahve içmenin selülit yaptığı kanıtlanmamıştır.
·         Kahve acıktırmaz. Tam tersine az süt ile yapılmış 1 fincan kahve açlığınızı 1-2 saat unutmanızı bile sağlayabilir. 

DİYETLERİMDE KAHVEYİ YASAKLAMIYORUM!

Çünkü;

·         Diyet, psikolojimizi yoran bir süreçtir. Gün içinde daha gergin olmamıza, öfkeli olmamıza sebep olabilir. Kahve, çay gibi insana kendini iyi hissettiren, KALORİSİZ içeceklerin diyetlerde kullanılması diyet motivasyonunun artmasına yardımcı olmaktadır.
·         Kahvelerinİ az süt ile içmeyi seven danışanlarım için kahve, yanına 2 parça bisküvi veya 2 parça kuru meyve ile geçiştirilebilecek keyifli bir ara öğün alternatifi olabilmektedir.
·         Diyetlerde tatlı krizleri sıkça yaşadığımız bir sorundur. Yapılan çalışmalar belli bir doz kafein alımının tatlı isteklerini azalttığını kanıtlamıştır.
·         Kahvenin uyarıcı ve zihni dinç tutucu özelliği vardır. Ayrıca Alzheimer ‘a yakalanma riskinin azalmasına katkı sağlayabildiği çalışmalar ile de kanıtlanmıştır.

HERGÜN 1 FİNCAN KAHVE İÇEBİLİRSİNİZ.   



hangi durumlarda kafein içeren besinler alınmamalı yazısı için TIKLAYINIZ...

Hiç yorum yok: