23 Nisan 2014 Çarşamba

DİYETE DESTEK SU KARIŞIMI





Zayıflama diyetlerinde biz uzmanların isteği hep sıvı tüketiminin fazla olmasıdır. ortalama 2 lt su tüketimi size fazladan 150 ila 200 kalori fazladan enerji harcatacaktır. Bunun nedeni böbreklerin daha fazla çalışması, sindirim kanalının daha kusursuz çalışmasıdır. Fena mı   işte. Su içerek oturduğumuz yerden yarım saat yürüyüş yapmış kadar kalori yakıyoruz.

Her şey iyi hoş da  "bu suyu içmek tam bir işkence oluyor" diyor bazı danışanlarım :) Biz de bu durumu daha da kolaylaştırmak için biraz aromatik biraz da işe yarayan özel sıvı karışımları veriyoruz. Yoğun isteğin ardından burada da bir kez daha en sık kullandığım özel sıvı karışımını sizlerle paylaşmak istedim.

Yaklaşık 1 lt su. içine;
- 1/2 elma doğrayın küp küp
-1 adet dal tarçın
-3-4 adet tane top karabiber
-3-4 tutam maydanoz
-2-3 adet karanfil ekleyin ve bunu yaklaşık 10dk kaynatın. Karışımı kaynattıktan sonra altını kapatın ve içine,
- 1 poşet yeşil çay
-1/2 limon dilimi ekleyin. bir 10dk. da bu şekilde bırakın. 10 dk sonra içinden bütün malzemeleri çıkartın.

 Yaklaşık 3-4 fincanlık bir içeceğiniz olacak. Bunu ister sıcak çay gibi, isterseniz de soğuk içecek gibi içebilirsiniz. Yalnız DİKKAT! Hepsini bir dikişte içmeyin. Gereğinden sık tuvalete çıkma hissiniz olur ki bu sosyal hayatınızı etkiler. Gün içine yayın ve ufak bardaklarla yudum yudum için.  Tekrar tekrar ısıtıp da içebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!..

Hiç yorum yok: