31 Ekim 2014 Cuma

PATATESİ SOĞUTUP TEKRAR ISITIN




Zayıflama diyetlerinde glisemik indeks oldukça önemlidir. Glisemik indeks dediğimiz şey bir besinin şekerinizi yükseltme şeklidir. Eğer bir besin şekerinizi ve insülininizi hızlı yükseltiyorsa ona yüksek glisemik indeksli besin, yavaş yükseltiyorsa düşük glisemik indeksli besin denir. Yani kısaca glisemik indeks şeker indeksidir.
Zayıflamaya çalışıyorsanız beslenmenizde daima düşük glisemik indeksli besinleri bulundurmalısınız. Bazı besinlerin pişiriliş şekilleri de glisemik indeksi değiştiri. Mesela yeni pişmiş, haşlanmış veya kızartılmış patatesin glisemikindeksi yüksektir. Bu patatesi haşladıktan sonra soğutur, dolaba koyup çıkartır ve tekrar ısıtırsanız glisemik indeksi düşer. Patatesin içindeki nişasta dirençli nişasta haline dönüşür ve vücudunuz artık bu nişastayı daha zor sindirir. Dolayısı ile soğutulmuş ısıtılmış patatesin şeker indeksi de düşmüş olur. patatesin en tehlikeli hali ise kızartılmış ve püre olmuş halidir. Elinizden geldiğince kızartmış veya püre olmuş patatesten uzak durun. 
 
Diyetinizde sıcak patates yerine soğuk patates ile yapılmış bol yeşillikli patates salatası yemeği tercih edebilirsiniz. Diyetiniz renkli keyfiniz yerinde olsun…

2 yorum:

SKINNY dedi ki...

Çok iyi bir öneri.

sevgi dedi ki...

Yaşadık!
Bu yöntemin makarna için de geçerli olduğunu okumuştum bir yerde.
Gitsin taze pişmiş patates ve makarna, yerine gelsin soğutup ısıtılmışları.
Bilgi için teşekkürler.