10 Kasım 2014 Pazartesi

SUYUNU MU SIKMALI DİREKT Mİ YEMELİ?






Etrafınızda meyve yemeyip, meyvenin suyunu içen birçok kişi tanıyorsunuzdur. Gün içinde bana da en çok gelen sorulardan biridir bu: meyve  yerine suyunu içsem olmaz mı? Bakalım olur muymuş! 
 
Meyvelerin suyunda ağırlıklı olarak C vitamini bulunuyor. Lif, kanserden koruyucu bioflavanoidler, karotenoidler meyvenin etli kısmında bulunuyor. Özellikle portakal ve mandalina da acı kabuğun hemen altındaki beyaz bölüm biyoflavanoid açısından çok zengin. Bu maddeler kanser önleyici olarak biliniyor. Ayrıca meyvenin posası bağırsakları çalıştırıyor. 

Meyvenin suyunu sıkmak çok sayıda vitamin ve aktif madde kaybına sebep oluyor. Özellikle metal aksamlı meyve sıkıcıları sanki c vitaminini öldürmek için tasarlanmış. Kesinlikle sıkıcıların meyve ile temas eden bölümlerinin metal olmaması gerekiyor. Ayrıca meyveleri toplu sıkıp dolaba koyan da çok tanıdığım var. Bu da meyve suyunda ki  karatenoidleri, folat ve c vitaminini yok ediyor. Bunların dışında hazır meyve sularını anlatmama gerek yok sanırım. Hazır meyve suları,  içinde vitamin namına bir bileşen kalmamış  aromatik sulardır. Eğer çocuklarınıza meyve suyu içirmek istiyorsanız evde kendiniz sıkın. Siz de meyvenin direkt olarak kendisini tüketin.
Sağlıklı günler dilerim

Hiç yorum yok: