25 Aralık 2014 Perşembe

YENİ YIL SİZE SAĞLIK GETİRSİN



Benim 2015 yılı için hedefim 2014 yılında yapmak isteyip de yapamadıklarımı gerçekleştirmek. Sizin planınız nedir?
Spor yapmak istiyorsunuz ama yoğunluğunuzdan fırsatınız kalmıyorsa kendinize büyük bir söz verin. 2015 yılında en azından haftada 1-2 gün spor yapmaya çalışın. Spor derken salonlara tıkılıp kalmayı sevenlerden değilseniz yollar sizin. Çıkın yürüyün. İşe giderken yürüyün, işten dönerken yürüyün, arkadaşınızı beklerken yürüyün, markete, pazara giderken yürüyün. Kısacası kendinize yürümek için bahaneler oluşturun. 

Uzun zamandır sağlığınızı ihmal edip doktor kapısından geçmeyeli epey zaman olduysa, 2015’te öncelikle iyi bir hekim ile görüşün. A’dan Z’ye tahlillerinizi yaptırın. Özellikle kadınlar için 40 yaş sonrası mamografi, simir testi ve kemik erimesi ölçüm testleri son derece önemli. Bunları 2014 yılında yaptırmadıysanız 2015’teki görevlerinize ekleyin. Diş kontrolünüzü, idrar testinizi, detaylı kan taramalarınızı yaptırın. Unutmayın bizi korkutan hastalık değil, var olan hastalığın geç teşhis edilmesidir. 

Eğer kilolarınız ile başınız dertteyse, uzun zamandır da veremiyorsanız 2015 sizin için zayıflama yılı olsun. Ocak ayı itibari ile diyetisyeninizin kapısını çalın ve 2015 için hedefinizi belirleyin. Zayıflayabilmek için önemli olan karar vermek ve adım atmaktır. Siz adımınızı atın gerisini düşünmeyin. 

Susuz geçmiş bir 2014 yılınız varsa 2015 sizin için su içme yılı olsun. Öncelikle kendinize güzel sürahi ve güzel bir bardak hediye edin. Masanızın üzerine yerleştirin. Gün içinde 2lt. su içmeye gayret edin. 

Balıksız geçmiş bir 2014 yılınız varsa 2015 sizin için omega-3 yılı olsun. Her hafta 1 kere mutlaka balık tüketin. Bu sayede yıllar ileri doğru ilerlerken siz yerinizde sayabilir, daha genç kalabilirsiniz.

Her zaman dediğim gibi beden sağlığı ile ruh sağlığı birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Ruhunuzu beslemeden bedeninizi besleyemezsiniz. Dolayısı ile 2015 dost yılı, arkadaş yılı, ruhu besleme yılı olsun. Kendinize sosyal olarak mutlaka zaman ayırın. Size iyi gelen yerlerde, size iyi gelen insanlarla birlikte olun. 

Kısacası yeni yıl size sağlık getirsin, afiyet getirsin, huzur getirsin. Mutlu yıllar 

Hiç yorum yok: