29 Aralık 2014 Pazartesi

YENİ YILA GÜZEL UYANMAK İÇİN;




Güne kesinlikle bol sıvı ile başlayın. Belki uyanır uyanmaz kendinize 1 fincan sıcak bir yeşil çay demlersiniz. Belki iri bir bardak su içersiniz. Ama kesinlikle gecenin enerjisini ve ödemini atabilmek için 1 ocakta yanınızdan suyunuzu ayırmayın.
Sıvınızı aldıktan yaklaşık 1 saat sonra kendinize güzel bir kahvaltı hazırlayın. En önde 1 tabak dolusu yeşilliğiniz ve sebzeleriniz olsun. Sofrada 1 adet mutlaka meyveniz olsun. Güne c vitamini ile başlamak metabolizmanızı hızlandıracak. Ayrıca yeşillikler en güzel ödem sökücülerdir.  Üzerine limon sıkılmış güzel bir yeşil tabak hazırlayın. 


Omlet, menemen veya yumurta krep gibi mutlaka sizi tok tutucu bir protein kaynağı tüketin.  
1 ocak günü çok sık beslenmeyin. Gün içinde 1-2 ara öğün yapmak yetecektir. Hatta güne geç başlayanlardansanız kahvaltı+akşam+2 ara öğün fazlası ile yeteri olacaktır. 

Ara öğünlerinizi mutlaka c vitamini yüksek taze meyveler olarak tercih edin. Mandalina, portakal, nar, greyfurt, ananas veya kivi gibi bir meyve olabilir. 

Akşam yemeğinizi hafif geçirin.  Unutmayın yıl başı gecesi telafi edilecek.1 tabak dolusu zeytinyağlı sebze yemeği ve 1 kase yoğurt, yanına mutlaka 1 dilim esmer ekmek ile birlikte hafif ama doyurucu, kalorisi düşük bir akşam yemeği ile günü bitirin. 

ISIRGAN ÇAYI : GÜÇLÜ BİR ÖDEM SÖKÜCÜ
1 ocakta kendinizi geceden kalma şiş ve ödemli hissediyorsanız ısırgan çayını mutlaka deneyin. Maksimum 2 fincan içebileceğinizi de unutmayın.

YENİ YIL YÜRÜYÜŞ YILI OLSUN!
Haftanın ortasında mis gibi bir tatil günü bulmuşuz, asla yürümeden olmaz. Eşinizi, çocuğunuzu, arkadaşlarınızı alın ve yürüyün. Bir gece önce aldığınız fazla kalorileri yakın ve yeni yıla doğa yürüyüşü yaparak, huzurla başlayın. Biliyor musunuz, yürüyüş seratonin yani mutluluk hormonunu artırıyor. Bu sayede daha fit ve daha mutlu bir başlangıç yapmış oluruz.

Kötü günler 2014’te kalsın, 2015 güzellikleri ile gelsin. Herkese mutlu bir yıl diliyorum…

Hiç yorum yok: