10 Aralık 2014 Çarşamba

YEŞİLLERİN KRALİÇESİ: ISPANAK





·         Zeytinyağlı havuçlu ıspanak
·         Yoğurdun içinde borani olarak ıspanak
·         Börek harcı olarak ıspanak
·         Ispanaklı omlet
·         Yeşil salatada çiğ ıspanak
·         Yeşil çorbalarda ıspanak
·         Ispanaklı kek 
       Ispanak püresi
       Ispanaklı mücver 

Acaba ıspanağı kullanma şekli olarak yazmayı unuttuğum var mı? Bunu bilemem ama ıspanak mevsiminde asla ıspanaksız sofra olmaz bunu iyi biliyorum.  İnanılmaz faydalı bir sebze.   Öncelikle zengin bir folik asit kaynağı olduğunu söyleyebilirim. Tam bir hamilelik dostu besindir. Ayrıca içinde göz sağlığı için çok önemli olan luteini bolca barındırıyor. Kalp damar sağlığı için oldukça önemli. Hem çiğ olarak hem de pişmiş olarak tüketebilirsiniz. Alerjen değildir. Bu sebeple bebeklerinizin bile beslenmesinde rahatlıkla bulunabilir. Yaşlanma karşıtı madde olarak bilinen KoenzimQ10 içerir. Bu madde damarlarınıza organlarınıza ve cildinize çok faydalıdır. Aynı zamanda bitkisel omega-3 kaynağıdır.
Sadece midesinde sıkıntısı olan hastalarımı uyarıyorum. Mide sorunlarınıza özellikle çiğ hali iyi gelmeyebilir. Ürik asidiniz de yüksekse ıspanak tüketiminiz haftada 1 defa da kalsın.

BOL ISPANAKLI BİR AY OLSUN

Hiç yorum yok: