7 Nisan 2015 Salı

DİYETTE MAKARNA BÖYLE OLUR


Zayıflama diyetinde her hastama "Bu hafta benden istediğiniz birşey var mı?" diye sorarım.Bir numaralı istek tabi ki tatlı oluyor.İkinci istek ise MAKARNA :)

Gaddar bir diyetisyen olmadığımı düşünüyorum. İsteklere en masum şekilde cevap verebilmek için uğraşıyorum. Peki diyette makarna nasıl olmalı? Makarna pişirirken nelere dikkat edilmeli?

Makarnadan korkulmasının sebebi kan şekerini hızlı yükseltip, çabuk acıktırmasıdır. Biz makarnayı pişirirken bu iki istenmeyen konuyu ortadan kaldıracak dokunuşlar yapabiliriz.

Makarna pişirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları şu şekilde;

  1. Makarnanızı az yağ kullanarak pişirin. Yağsız makarna mı olurmuş demeyin. Deneyin. Son derece lezzetli olduğunu göreceksiniz. 
  2. Makarnanızın içine lifli besinler ekleyin. Yemeğin lifi ne kadar yükselirse, tok tutuculuğu da bir o kadar artar. Ayrıca lifli besinlerin şekeri yükseltme hızı da daha düşük olur. 
  3. Makarnanızı hamur olana kadar haşlamayın. Makarnanın haşlanma süresi 10dk'dır. maksimum 10 dk haşlayın. hafif diri kalan makarna daha uzun süre tok tutar. Kan şekerini daha yavaş yükseltir ve daha dinç tutar. 
  4. Makarnanızın yanına mutlaka hayvansal kaynaklı bir protein ekleyin. Balık, tavuk, köfte, yoğurt veya peynir. Artık hangisini seviyorsanız. 

İşte benim makarnamın içindekiler;

    BOL SEBZELİ MAKARNA (2 kişilik)

 Dolabınızda hangi sebzeniz varsa hepsini kullanabilirsiniz.
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 5 baş mantar
  • 1 büyük boy rendelenmiş kabak 
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 2 kaşık soya sosu
  • 150g filiz yumurtalı erişte(yarım paket)
  • tuz
  • Kekik 
Makarnanızı haşlarken sebzeleri tencerenin kapağını hiç açmadan(buharı içinde kalsın) soteleyin.Sebzeler sotelenince soya sosunuzu ilave edin. Haşlanmış makarnanızı sote sebzelerin içine ilave edin ve karıştırın. 

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: